18 Mart 2016 Cuma

AŞK MEKTUPLARI

Yazan : Albert Ramsdell Gurney
2 Perde
1 Kadın, 1 Erkek
Tür : Dram

Çok küçük yaşlarda başlayarak ömür boyu süren sevginin inişli - çıkışlı, umutlu umutsuz anlarının, 50 yıl süreyle yazılan mektuplarla dile getirildiği oyunda; "iyi ailelerden gelen ve çevrelerinde parlak ve yetenekli olarak bilinen iki komşu çocuğu Andy ve Melissa'nın hayatlarının her kesitindeki çoğu kez acı ve tatlı duyguları (İlkokul yıllarının yaramazlıkları, ergenlik yıllarındaki seks bunalımları, hayal kırıklığıyla sonuçlanan evlilikleri, Andy'nin politika da, Melissa'nın sanat alanında kazandığı başarıları) uzun yıllar sürecinde insan karakterinin uğradığı metamorfoz ve de çocukluğun saf beklentileri ile erişkinlerin duyarsızlığı arasındaki geçiş anlatılmaktadır.

Amerikalı yazar A.R. Gurney`nin oyunu, her şeyi kitabına göre yapan uslu çocuk Andy ve asi sanatçı ruhlu Melissa`nın birbirlerine çocukluklarından başlayarak yaşamları boyunca yazdıkları mektuplarla anlatılan sıra dışı bir aşk hikayesi.


“Her şeyden çok sana yazmaya bayılıyorum. Sana yazdığım zaman kendimi gerçek bir aşık gibi hissediyorum. Sana elceğizimle, kendi kalemimle ve tüm yazarlık hünerimle yazdığım bu mektup sadece ve sadece ‘benden’ geliyor sana. Böylece kendimi sana sunuyorum…

Beni yırtıp atabilirsin, saklayabilirsin, veya bugün, yarın, yahut ölene kadar istediğin kadar durup durup okuyabilirsin.”


Oyun Nedret Güvenç ve Toron Karacaoğlu tarafından İstanbul Şehir Tiyatrolarında oynanmıştır. 
Oyun 1990 - 1991 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından oynanmıştır.
Oyun 2003 - 2004 sezonunda Tiyatro Kedi tarafından oynanmıştır.
Oyun 2010 - 2011 sezonunda Erkan Özarman'ın öncülüğünde Okan Bayülgen ve Christine Haydar tarafından oynanmıştır.
Oyun 2011 - 2012 sezonunda Kenter Tiyatrosu tarafından oynanmıştır.
Oyun 8 Ocak 2015 tarihinde Zorlu PSM 'de Gérard Depardieu ve Anouk Aimée tarafından oynanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder